blog-responive

Μήπως Πρέπει να Αντικαταστήσετε το Παλιό, Αργό Website σας με ένα Responsive;

Με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών smartphone, μέχρι το τέλος του 2019 θα υπάρχουν πάνω από 2.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι που περιηγούνται στο διαδίκτυο αποκλειστικά μέσω τηλεφώνων και  περισσότερο από το 60% των online αναζητήσεων θα  προέρχεται από φορητές συσκευές. Μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που επισκεφθήκατε κάποια σελίδα  στο smartphone σας και απλά την κλείσατε επειδή δεν φαινόταν καλά στην οθόνη; Δεν ήταν πιθανώς μια ευχάριστη εμπειρία. Σκεφτείτε τώρα τη σελίδα  της δικής σας επιχείρησής. Σήμερα, αν το website  σας δεν είναι επαρκώς αποδοτικό ώστε να εξυπηρετεί τις οθόνες  όλων των συσκευών, χάνετε με τρόπους που ίσως δεν έχετε φανταστεί. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για σας να έχετε μία νέα responsive ιστοσελίδα  για την προώθηση της επιχειρηματικής σας ιδέας.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας, θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες

Οι χρήστες που επισκέπτονται μια ιστοσελίδα, αρχικά, πρέπει να  γοητεύονται από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τα πρωτότυπα  χαρακτηριστικά της, καθώς αποτελεί μια ελκυστική πύλη που δημιουργεί οικειότητα με την επιχείρησή σας. Οι responsive ιστοσελίδες είναι εξίσου συμβατές με επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphones, κινητά τηλέφωνα, tablets ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που συνδέετε στο διαδίκτυο . Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 60% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να εξασφαλίσουν την ευελιξία της συμβατότητας  με όλες τις πιθανές συσκευές.

Μια άλλη σημαντική αιτία είναι ότι οι άνθρωποι μεταβαίνουν ολοένα και περισσότερο σε κινητές συσκευές για ηλεκτρονικές αγορές. Το εκάστοτε ηλεκτρονικό κατάστημα  πρέπει να είναι εύχρηστο και εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες, από οποιαδήποτε συσκευή. Ως εκ τούτου, είναι σωστό ο σχεδιασμός της  ιστοσελίδα σας να είναι προσαρμοζόμενος -ανταποκρινόμενος  για να είναι συμβατός με όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα.

Η εμπειρία χρήστη (UX) βελτιώνει την εικόνα της επιχείρησης σας

Έχει πρωταρχική σημασία να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πλοήγηση στην ιστοσελίδα, καθώς αυξάνει τη συνολική ευχάριστη εμπειρία των χρηστών, η οποία αντικατοπτρίζει την εικόνα της επωνυμίας σας. Τα responsive websites δεν παρουσιάζουν προβλήματα κατά την κύλιση ή τη μεγέθυνση. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα και να πραγματοποιήσουν σχετικές αναζητήσεις χωρίς ταλαιπωρία , απολαμβάνοντας ίσα οφέλη με τους χρήστες υπολογιστών. Με έναν responsive σχεδιασμό  που πραγματοποιείται από επαγγελματία web designer  με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, δεν θα αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα. Μπορείτε να προσφέρετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία στους πελάτες σας, είτε είστε κάτοχος ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, είτε μιας διαφημιστικής ιστοσελίδας.

Ιστοσελίδα φιλική για κινητά και φορητές συσκευές

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων δεν είναι μόνο ευεργετικός για τη προσαρμογή της ιστοσελίδα σας σε φορητές συσκευές, αλλά είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Πρέπει να γνωρίζετε τα τεράστια οφέλη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης  (SEO). Μια ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα θα σας βοηθήσει να εμφανίζεστε σε ανώτερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι ανταποκρινόμενες ιστοσελίδες χρειάζονται μικρότερο χρόνο για να φορτώσουν. Το 47% των χρηστών του διαδικτύου αναμένει ότι το εκάστοτε website θα φορτώσει σε μόλις δύο δευτερόλεπτα. Οι αργές ιστοσελίδες εκνευρίζουν τους πελάτες που φεύγουν για άλλους ιστότοπους. Με ένα responsive σχεδιασμό τα διάφορα στοιχεία της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, βελτιστοποιούνται , επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν τις σελίδες πολύ πιο γρήγορα, μειώνοντας τις απαιτήσεις  και εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Οι αλγόριθμοι Google προτιμούν τα ταχύτερα websites, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιστότοποι αυτοί  κατέχουν υψηλότερη θέση στις αναζητήσεις. Όταν επιλέγετε επαγγελματικές υπηρεσίες σχεδίασης ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, θα έχετε έναν ιστότοπο που φορτώνει γρήγορα και θα σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα SEO, επιτρέποντας έτσι στην επιχείρησή σας να αποκτήσει μεγαλύτερη προβολή.

Η φιλοσοφία «πρώτα τα κινητά» της Google συμπληρώνει αυτό το επιχείρημα και μπορείτε να ωφεληθείτε πάρα πολύ από websites  που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Kατανοήστε τη σημασία της κατάταξης σε ψηλότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης και επενδύστε σε έναν ιστότοπο φιλικό προς τα κινητά και τις φορητές συσκευές.

Οι responsive ιστοσελίδες διευκολύνουν την προώθηση μέσω κοινωνικών δικτύων

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αποτελεσματική εκστρατεία μέσω κοινωνικών δικτύων, μια ανταποκρινόμενη ιστοσελίδα μπορεί να συμπληρώσει τις προσπάθειές σας.. Αξιόπιστες στατιστικές  αποκαλύπτουν ότι σχεδόν το 80% των χρηστών των κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν κινητά, φορητές συσκευές ή gadgets για πρόσβαση στα social media. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε μια σύγχρονη υπηρεσία σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, εάν μοιράζεστε συνδέσμους του ιστότοπού σας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagramκαι  το Twitter υπερδιπλασιάζετε τις πιθανότητες , οι χρήστες να ανοίξουν τους συνδέσμους και να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Οι χρήστες  συχνά περιηγούνται στις σελίδες των κοινωνικών μέσων στον ελεύθερο χρόνο τους. Επομένως, πρέπει να διατηρήσετε τους χρήστες σε επαφή με τις ιστοσελίδες σας μέσω των social media. Ορισμένοι πελάτες δεν προτιμούν να ανοίγουν τις επίσημες σελίδες ιστοτόπων μέσω επιτραπέζιων υπολογιστών. Αντίθετα, επιλέγουν κινητά, gadgets και social media για να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που είστε διατεθειμένοι να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση ή να παραμείνετε ανταγωνιστικοί,  χρειάζεται να εστιάσετε στη σημασία και τα οφέλη μιας λειτουργικά άρτιας και αισθητικά αναβαθμισμένης ιστοσελίδας. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για την πραγμάτωση ενός  αντίστοιχου project, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε.

Comments are closed.